Misdannelsesscanning

En misdannelsesscanning er en grundig gennemscanning og gennemgang af dit barn – fra top til tå. En misdannelsesscanning indeholder mange elementer, som alle er med at til kunne give en vurdering af om dit barn er normalt udviklet, og ikke har misdannelser.

Ved misdannelsesscanningen måler vi barnets hoved, mave og lårben, så både termin og vægt fremkommer. Ved gennemscanningen af barnet ser vi også på fosterets hoved, hjerne, hjerte, bugvæg, mave-tarm system, nyrer, blære, arme, ben samt ryg. Ligeledes efterses alle organerne grundigt for misdannelser, hvor vi også kontrollerer de tre kar i navlesnoren og ser efter for læbespalte. Vi oplyser om moderkagens placering i livmoderen, og mærker du endnu ikke liv, kan det være fordi, at netop moderkagen ligger foran op imod dit maveskind. Kønnet kan naturligvis også oplyses, hvis I ønsker det.

Hos Din Scanningsjordemoder er alle medarbejdere certificeret til at udføre misdannelsesscanning, og desuden har vi alle har mere end 10 års erfaring fra hospitaler med at udfører denne type af scanning. Vi følger DSOG’s (Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi) retningslinjer for misdannelsesscanning, som også følges på hospitaler.

En misdannelsesscanning er en milepæl i din graviditet, hvor du kommer helt tæt på dit barn, og får tryghed i form af flotte billeder og grunding information om barnets udvikling.

Lær mere om os samt vores erfaring indenfor misdannelsesscanning