Nakkefoldsscanning

Hos Din Scanningsjordemoder er vi alle certificeret i at foretage nakkefoldsskanninger. Nakkefoldsscanninger tilbydes fra 11 uger og 4 dage til 14 uger og 0 dage. Ved en nakkefoldsscanning ser vi om graviditeten ligger inde i livmoderen samt om der er hjerteaktivitet, og hvor mange fostre der er. I en nakkefoldsscanning gennemscannes barnet og livmoderen grundigt for at kunne vurdere om udviklingen af organer og graviditeten forløber normalt.

Nakkefoldens tykkelse måles og sammenholdes med moderens alder og en blodprøve (doubletest), og på denne baggrund kan vi beregne sandsynligheden for de 3 hyppigste kromosomafvigelser. Husk at medbringe din doubletest fra din læge eller fra hospitalet, hvis du bor i Region Hovedstaden.

Hvis du ved beregningen har en øget sandsynlighed for kromosomafvigelser, vil vi kontakte det hospital, som du er tilknyttet samt give dig grundig information omkring, hvad der efterfølgende skal ske.

Hos Din Scanningsjordemoder er alle vores medarbejdere certificerede sonografer, hvilket er nødvendigt for at kunne beregne sandsynligheden. Det betyder, at alle medarbejdere på klinikken har bestået teoriundervisninger samt en gang årligt fornyer sin licens fra Fetal Medicine Foundation i London.

En nakkefoldsscanning er en rigtig milepæl i dit gravitetsforløb, hvor du kommer helt tæt på dit barn, og får tryghed i form af flotte billeder og grunding information om barnets udvikling.

ved hjælp af en nakkefoldsscanning kan man finde ud af barnet har nogle misdannelser inden fødslen