EVITA test complete

EVITA test

En EVITA test er til dig, som ønsker ekstra sikkerhed tidligt i din graviditet. Hos Din Scanningsjordemoder kan du booke tid til EVITA Test Complete, som er en blodprøve, der undersøger for kromosomfejl hos fosteret - helt uden risiko for både dig og dit barn.

EVITA test hos Din Scanningsjordemoder

Da vi har mange års erfaring netop inden for fosterdiagnostik og udredning af kromosomafvigelser, er vi i stand til at tilbyde dig den bedste mulige information og vejledning. Hvis du har spørgsmål til EVITA test, er du meget velkommen til at ringe på 29 70 03 01 eller skrive til anette@dinscanningsjordemoder.dk

Hvad er EVITA Test Complete?

En EVITA Test Complete er en unik og helt nyudviklet teknik, der kan påvise eventuelle kromosomfejl og andre sjældne sygdomme hos fostre helt uden risiko for både dig og dit ufødte barn.

Testen undersøger også for fejl på kønskromosomerne. Derfor kan testen samtidig afsløre, om du venter en pige eller en dreng.

EVITA Test Complete er udviklet i Danmark, og er ligesom NIPT og NIFTY en celle-baseret ‘non-invasive prænatale test’. Den skiller sig ud ved at være den eneste på markedet, som undersøger et billede af alle fostrets kromosomer på baggrund dets DNA.

En EVITA Test Complete er en omfattende screeningstest og fungerer på den måde, at den isolerer de intakte fosterceller, som findes i blodet fra dig som gravid.

Den undersøger alle kromosomer hos fostret og afslører både strukturelle og numeriske kromosomafvigelser. Det betyder med andre ord, at testen kan undersøge, om der er fejl i antal af hele kromosomer, men også hvis der mangler større delmængder af et kromosom.

En EVITA test fastslår med meget stor sikkerhed, om dit ufødte barn har enten Downs- Edwards-, Pataus-, Turner-, Klinefelters-, Prader Willi- eller Angelman syndrom.

Ultralysscannings billeder af dit ufødte barn
Vi lytter til dit barn helbred og velvære inde i maven, for NIPT, NIFTY & EVITA scanninger

Hvordan udføres en EVITA test?

En EVITA Test Complete udføres ved at tage en blodprøve fra dig som gravid og bygger på, der i gravides blod findes en smule af fostrets arvemasse. Testen er helt uden risiko for både dig og dit barn.

Forud for selve blodprøven vil du altid få en scanning og en samtale, så man kan fastslå længden af din graviditet, og om alt forløber normalt.

Testen er meget sikker og giver markedets mest præcise svar på, om dit ufødte barn har kromosomfejl eller andre sjældne sygdomme.

Hvornår kan jeg tage en EVITA test, og hvor lang er svartiden?

En EVITA Test Complete kan tages allerede fra uge 10+0 frem til uge 14+6 i din graviditet. Blodprøven bliver analyseret i Danmark og efter kun 12 hverdage, får du svar.

Kan jeg få en EVITA test?

Ja. Alle gravide, som ønsker en sikker screening for kromosomafvigelser og en række andre sygdomme helt uden risiko for både sig selv og ens ufødte barn, kan få en EVITA test.

Testen kan desuden anvendes uafhængigt af din BMI og genetik.

Hvad koster en EVITA test?

Prisen for en EVITA Test Complete med rapport og konsultation hos Din Scanningsjordemoder er 13.500 DKK. Man kan få et tilskud fra Sygesikring Danmark på 300 kr.

Lær mere om os samt vores erfaring indenfor misdannelsesscanning

Alternativ til EVITA

NIFTY test

Vi udbyder også Nifty tests, som er en sikker måde at teste for sjældne kromosomafvigelser og en række andre sygdomme hos fostre

Alternativ til EVITA

NIPT test

Et andet alternativ til EVITA er NIPT testen, som ligeledes er en blodprøve, der kan påvise kromosomfejl. Helt uden risiko for både dig og dit ufødte barn.