NIPT, NIFTY & EVITA Test

Blodprøven der kan påvise kromosomfejl hos fosteret helt uden risiko.

En NIPT, NIFTY eller EVITA test kan udover undersøgelse for Downs syndrom, Edwards syndrom, Pataus syndrom samt kønsbestemmelse også udsøge for 3 yderligere sjældnere kromosom afvigelser nemlig trisomi 9, 16 og 22 samt anomalier på kønskromosomerne og en række af andre yderst sjældne sygdomme.

NIPT, NIFTY & EVITA Test

Da vi har mange års erfaring netop inden for fosterdiagnostik og udredning af kromosomafvigelser, er vi i stand til at tilbyde dig den bedste mulige information og vejledning. Hvis du har spørgsmål til NIPT, NIFTY & EVITA test, er du meget velkommen til at ringe på 29 70 03 01 eller skrive til anette@dinscanningsjordemoder.dk

NIPT

NIPT står for “Non Invasive Prenatal Testing”, og er en særlig følsom metode til at teste og risikovurdere for Downs, Edwards og Patau’s syndrom. Undersøgelsen foretages ved at tage en blodprøve fra den gravide, og baserer sig teknologisk på, at gravide kvinder har en lille smule af fostrets arvemasse i deres blodbane. Hvis undersøgelsen viser øget risiko for en af de kromosomafvigelser, som der undersøges for, skal man have lavet en moderkageprøve eller fostervandsprøve på hospitalet til endelig afklaring.

Downs Syndrom (Trisomi 21): Ved denne kromosomafvigelse, som er den hyppigste, er der et ekstra kromosom 21. Down Syndrom er karakteriseret ved lav IQ, udviklingshæmmet og forsinket motorisk og sproglig udvikling. Derudover har Downs syndrom øget risiko for medfødte hjertefejl og udvikling af sygdomme som leukæmi og stofskiftesygdomme.

Edwards og Patau’s syndrom: (Trisomi 18 og Trisomi 13): Mindre hyppige kromosomafvigelser end Downs syndrom, men også mere alvorlige. Langt de fleste fostre vil gå til grunde i graviditeten eller under fødslen. Kun få procent overlever og alle har misdannelser og er svært retarderede.

NIPT testen har en meget høj grad sikkerhed på hele 99,9% for at finde fostre med disse kromosom afvigelser, hvor en normalt 1. trimester screening, hvor man bruger nakkefold og doubletest kun har en sikkerhedsgrad på 92%.

Udover screening for Downs, Edwards og Patau’s Syndrom bliver der også undersøgt for kønsanomalier. Prøven kan selvfølgelig også fortælle om du venter en dreng eller pige.

Selve prøven udføres ved at lave en blodprøve fra moderen og kan tages allerede fra uge 10. Efter blot 5 hverdage har man svar. Inden man tager blodprøven, vil der altid være en scanning samt en samtale inkluderet, som fastslår længden af graviditeten samt om graviditeten forløber normalt.

Blodprøven fra testen sendes til det tyske firma Cetogene, som er Europas bedste og mest forskningsbaseret leverandør af gendiagnostiske undersøgelser, og dermed førende inden for NIPT og fertilitet test.

Vi lytter til dit barn helbred og velvære inde i maven, for NIPT, NIFTY & EVITA scanninger
Rigtige scanninger af jordemødre til NIPT, NIFTY & EVITA

NIFTY

En NIFTY test kan udover undersøgelse for Downs, Edwards og Patau’s syndrom samt kønsbestemmelse, også udsøge for tre yderligere og mere sjældne kromosomafvigelser.

De tre yderligere kromosomafvigelser er trisomi 9, 16 og 22 samt anomalier på kønskromosomerne samt en lang række af andre yderst sjældne sygdomme.

Selve prøven udføres ved at lave en blodprøve fra moderen og kan tages allerede fra uge 10. Efter blot 10 hverdage har man svar. Inden man tager blodprøven, vil der altid være en scanning samt en samtale inkluderet, som fastslår længden af graviditeten samt om graviditeten forløber normalt.

NIFTY kan også bruges på tvillinger, IVF-graviditet og ved ægdonation.

Blodprøven fra testen sendes til BGI, som er en af verdens største udbydere af NIFTY test, og dermed førende inden for NIFTY.

EVITA Test Complete

Er en helt særlig og nyudviklet teknik, hvor man kan isolere hele og intakte fosterceller i blodet fra den gravide og dermed påvise eventuelle kromosomafvigelser.

Med EVITA Test Complete fastslås det med særdeles stor sikkerhed om fostret har Downs, Edwards, Pataus, Turner, Klinefelters, Prader Willi og Angelman syndrom.

EVITA Complete Testen er en screeningstest, som undersøger alle kromosomer og afslører både strukturelle og numeriske kromosomafvigelser.

EVITA Test Complete er udviklet og bliver analyseret i Danmark, og er den eneste non-invasive prænatale test på markedet, som undersøger et billede af alle fostrets kromosomer på baggrund af dit fosters DNA.

Selve prøven udføres ved at lave en blodprøve fra moderen, og kan tages allerede fra uge uge 10+0 til 14+6. Efter blot 12 hverdage har man svar. Inden man tager blodprøven, vil der altid være en scanning samt en samtale inkluderet, som fastslår længden af graviditeten samt om graviditeten forløber normalt.

Ultralysscannings billeder af dit ufødte barn